طرح رادیو

معرفی طرح و اهداف آن

در حال حاضر توسعه شبکه‌های ارتباطات سلولی در نسل‌های ۳ و ۴ این امکان را فراهم آورده تا خدمات پرسرعت صوت و داده به طور گسترده و با حجم زیاد به کاربران ارائه شود. از سوی دیگر ارائه انواع خدمات مبتنی بر شبکه و ایجاد امکان ارتباط با شبکه‌های اینترنت و اینترانت روی دستگاه‌های مختلف مدرن (تجهیزات ورزشی، صوتی تصویری، خودروها و…) حتی در حوزه‌هایی که پیش از این تصورش نمی‌رفت توسط صنعت‌گران انجام می‌پذیرد و در حال عمومیت یافتن است.

سامانه‌های رادیویی مایکروویو در هر سه نوع شبکه دسترسی (Access)، بک‌هال (Backhaul) و زیرساخت (Backbone) به واسطه مزایای ذاتی از قبیل نصب، راه‌اندازی و نگهداری آسان، سریع و کم هزینه به نسبت فناوری‌های دیگر مورد توجه اپراتورهای مخابراتی و نهادهای مدیریت ارائه خدمات ارتباطی هستند. هر چند فیبرهای نوری ظرفیت زیادی برای تبادل داده در اختیار قرار می‌دهند اما سامانه‌های رادیویی در مواردی که فیبر نوری موجود نبوده یا دچار آسیب شده باشد، راه کار خوبی برای برقراری یک ارتباط سریع و پرظرفیت به شمار می‌روند. از این رو جایگاه سامانه‌های رادیویی نقطه به نقطه نه تنها تضعیف نشده بلکه با ارائه فناوریهای نوین در حال تقویت است. خصوصاً شبکه‌های نسل ۴ برای بک‌هال ایستگاه‌های پایه خود در حجم زیادی نیازمند رادیوهای پرظرفیت برد کوتاه هستند.

از این رو پروژه "تدوین برنامه جامع موضوع محوری کسب دانش و تولید نمونه رادیوی پرظرفیت و دسترسی رادیویی ۴G " با هدف شناسایی پتانسیلهای فنی و بازار و ارائه راهبردهای اجرایی برای تولید محصولات مورد نیاز کشور با داشتن دید صادرات به بازارهای جهانی تعریف و اجرا شده است.

در این راستا اقدامات کلیدی زیر صورت پذیرفته است:

• برگزاری جلسات با کارشناسان و فناوران داخلی
  • تشکیل کمیته‌های تخصصی تولید کنندگان فعال در حوزه‌های رادیو و آنتن
  • بررسی گزارشات فنی اقتصادی بین المللی در حوزه تجهیزات ارتباطات رادیویی
  • شناخت نیازهای بازار داخل
  • شناخت توانمندیهای فنی برای بومی سازی محصولات رادیویی مورد نیاز
  • استخراج راهبردهای کلان و برنامه‌های اجرایی
  • استخراج عناوین پروژه‌ها، مشخصات فنی و الزامات اجرایی آنها
  • الویت بندی و زمانبندی اجرای پروژه‌های پیشنهادی
  • برگزاری جلسه هم اندیشی با حضور نخبگان و فعالان در خصوص نقشه راه، راهبردهای اجرایی و پروژه‌های پیشنهادی

مجموعه فعالیت‌های انجام شده در این پروژه، در قالب چهار گزارش به شرح ذیل جمع بندی نهایی شده است. گزارش حاضر، خلاصه مدیریتی پروژه می‌باشد.

• گزارش تحلیل نیازها، شناسایی توانمندیها و ارائه راهبردها و برنامه‌های اجرایی برای تولید سامانه‌های انتقال و دسترسی رادیویی نسل چهار
  • گزارش مطالعات تطبیقی و رویکرد بازارهای خارجی در حوزه رادیو و دسترسی رادیویی نسل چهار
  • گزارش استخراج مشخصات فنی محصولات و RFP پروژه‌های مرتبط با موضوع محوری رادیو و دسترسی رادیویی نسل چهار
  • گزارش منشور پروژه‌های مرتبط با موضوع محوری رادیو و دسترسی رادیویی نسل چهار